דף הבית / מחלקת חדלות פירעון / מהו הסדר חובות ואיך עורך דין המתמחה בתחום עוזר להפחית או לסגור את החוב
כשמדובר על הסדר חובות, עבור חייבים רבים הדבר מדומה ל"אור בקצה המנהרה". הרי שאחרי תהליך ארוך ומייגע של חובות, שנמשכו ברוב המקרים במשך שנים ניתן לראות את האור. הסדר זה, הוא למעשה פתרון שמאפשר לשלם את החוב מול הנושים, בזמן שהוא יותר ריאלי מבחינת החייב – וכך אפשר לשלם את החוב בזמן ולא לחיות בתחושה של חנק אל מול החובות. למעשה, אפשר להגיד שאנו מחליפים את החנק בתחושה של מסוגלות, ופותחים דרך יציאה החוצה. אבל, מאיפה בכלל מתחילים? אז במאמר הבא נעשה לך סדר בהכל.
אם גם לך יש חובות, ותחושתך הינה שאין במסוגלותך להתמודד עם המצב הכלכלי הבעייתי, המדריך הבא הוא בדיוק בשבילך. עו"ד אריק ינאי יציג בפניך את המדריך המלא להסדר חובות. בהמשך המדריך ניתן למצוא את כל המידע הרלוונטי בנוגע לתהליך לצד מידע נוסף.
כשאנו מדברים על הליך הסדר חובות, אנחנו למעשה מתכוונים להליך בו מתנהל מו"מ בין החייב לנושיו, בין אם הנושים הם הבנק, חברות שונות, אנשים פרטיים שמבקשים לבצע גביית שיקים של חייב או שמא מדובר בסגירת חוב – חוב מס הכנסה. מטרתו העיקרית של הליך זה, הינה לשנות את תנאי החוב כך שיטיבו עם החייב במסגרת הסכם משפטי מסודר אל מול הנושים שלו. בדרך כלל, בהסכמים הנוגעים להסדרי חובות, הנושים מסכימים להפחית את סכום החוב או להאריך את זמן ההחזר, או שניהם יחד.
הסדרי חובות יכולים להועיל לתאגידים, אנשים פרטיים וגם לממסד המדיני, שנקלעו למצוקה כלכלית ממנה הם לא מצליחים לצאת. במסגרת הסדרי חובות החייבים דנים מחדש בתנאי התשלום של חובותיהם. הסדרי חובות מאפשרים לחייבים לשפר את מצבם הכלכלי ומעניקים להם את האפשרות להגדיל את נזילותיהם הכספית כך שיוכלו לחזור לשגרת חיים תקינה.
כעת נציג בפניך את עיקרי ההבדל בין הסדר חובות לאיחוד חובות:
הסדר חובות נועד לצורך הקטנת החובות של החייב. במקרים בהם החייב משלם את חובותיו בהתאם להסדר, הדבר ייחשב כפירעון מלא שלו.
הסדר חובות שונה מאיחוד חובות – בהליכי הסדר חובות, החייב משלם את הכסף לגוף המאחד, ואותו גוף מעביר את הכסף לחשבון נאמנות. הנושים יכולים לגבות את הכסף מחשבון הנאמנות רק אם הם מגיעים להסדר חובות עם החייב.
נציין כי לגוף המאחד יש את האפשרות להמליץ לחייב לא לשלם את התשלומים הקבועים שלו לנושים באופן מסודר וקבוע. באופן הזה הוא מוביל את נושיו של החייב לגביית החוב , בדרך ישירה או עקיפה, ולערוך הסדר חובות עם החייב.
במקרים שבהם החייב הוא אדם פרטי או חברה כלשהי, ניתן לפנות להליך הסדר חובות כדי לפרוע את החובות בצורה אחראית ובאופן הזה למנוע את גלגול החובות על ההוצאה לפועל.
חשוב לציין כי הליכים הנוגעים להסדרי חובות אשר מונעים את ההגעה לרשות ההוצאה לפועל, זהים בכל סוגי החובות. לא משנה אם מדובר בחוב פרטי או אם מדובר בחוב של חברה או עסק. על מנת להתנהל בצורה נכונה במסגרת הסדרי חובות, קריטי להיעזר בעורך דין להסדר חובות המומחה בתחום זה.
הליכים של הסדר חובות בהוצאה לפועל שונים לחלוטין מהליכים שמבצע עורך דין חדלות פירעון – להלן מספר הבדלים עיקריים:
חשוב לדעת שכאשר עובדים עם משרד עו"ד אריק ינאי, זוכים לקבל טיפול מקצועי ואישי גם בתחומים משיקים כמו: כלכלה, בנקאות ופיננסים. בנוסף לכך, אנו נדאג לשפר עד כמה שניתן את תנאי החוב שלך מול הנושים. לאורך כל הדרך, טובתו של הלקוח היא ערך עליון מבחינתנו, ובאותה נשימה – אנו שואפים להחזירו לחיים שגרתיים בהקדם האפשרי. אנו משקיעים את מיטב המאמצים במטרה להימנע ממעורבות משפטית, ולהסדיר את החובות מחוץ לכותלי בית המשפט.
כאשר אנו מדברים על הסדר חוב בהוצאה לפועל, בדומה לתחומים אחרים, קיימים הבדלים במעמד המשפטי בין אדם פרטי לבין חברה. תחילה נציין את הנקודות הדומות בין השניים: בכל אחד מן המקרים, בין אם מדובר בחברה ובין אם מדובר באדם פרטי, על מנת להתמודד עם חובות בדרך אחראית יש אפשרות לפנות להליך הסדר חובות, כדי למנוע מצב בו רשות האכיפה והגבייה מחליטה לפעול בדרך של עיקולים והטלת מגבלות שונות.
ההבדל העיקרי בין אדם פרטי לחברה הוא שבמקרים בהם מדובר בחברה, בעלי החברה מוגנים ולא ניתן לעקל את הנכסים הפרטיים שלהם. לכן, חברות נוטות למשוך יותר זמן כשזה נוגע להסדר חובות.
במקרים בהם חייב מחליט לגשת להליך הסדר חובות, עליו להציג בפני הנושה את הפרטים הבאים על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה של בקשתו:
במקרים שבהם חייבים נקלעים למצב בו הם אינם מסוגלים להתמודד עם החובות שלהם, העדיפות תהיה לנסות להגיע להסדר חוב טרם התיק מועבר לטיפולו של עורך דין הסדר חובות או לטיפול במחלקת גבייה.
כאשר סניף הבנק בו מתנהל חשבונו של החייב הוא זה האחראי על טיפול התיק, לחייב יהיה הרבה יותר פשוט וזול לטפל בחובותיו. אולם, במקרים בהם התיק מועבר למחלקות המשפטיות של הבנקים ולאחר מכן לטיפולו של עורך דין חיצוני אשר עשוי לפעול בדרכים משפטיות שונות כדי לגבות את החוב, ההליך יכלול הוצאות משפטיות שונות מהן החייב יכול להימנע. זוהי אחת הסיבות העיקריות לכך שכדאי לנסות ולהגיע להסדרי חובות טרם מגיעים לשלב של נקיטת הליכים משפטיים.
כאשר החייב הינו חייב יחיד, לבנק יש אפשרות לנסות לגבות את יתרת החוב שלו בדרך של הגשת תביעה משפטית נגדו, כמו כן הבנק יכול להגיש בקשה לפתיחת תיק בהוצאה לפועל נגד החייב. תיקים בהוצאה לפועל עשויים להוביל לצווי עיקול על רכבו של החייב, משכורתו של החייב, חשבון הבנק שלו ועוד.
דרך נוספת בה יכול לפעול הבנק היא הגשת בקשה לפשיטת רגל או הטלת מגבלות שונות על החייב. המגבלות המוטלות יכולות להיות ביחס לחשבון הבנק של החייב, לצורך הדוגמא הכרזה על חשבון הבנק שלו כחשבון מוגבל ו/או הטלת מגבלות על ביצוע של פעולות שונות, בדרך כלל מגבלות מסוג זה משפיעות באופן משמעותי על שגרת החיים של החייב.
בחלק מן המקרים בעלת החוב הינה חברה בע"מ. במקרים מסוג זה לבנק יש אפשרות להגיש בקשה לצורך מינוי של כונס נכסים אשר יכול לדאוג למימוש שעבודים או לפעול לצורך פירוק החברה, פירוק השותפות וכן הלאה.
בנקודה זו חשוב לציין כי ככל שחולף הזמן והחייב לא מצליח להעביר תשלומים בנוגע לחוב שקיים כלפיו או שמא כאשר התיק קיים במשך שנים רבות, גדלים הסיכויים שמא הבנק יסכים להסדר חוב או לפשרה מסוימת.
עו"ד אריק ינאי מתמחה בתחום הסדרי החוב. משרדנו מעניק לציבור כלים וידע חיוניים לניווט בתהליכים הפיננסים המורכבים. המקצועיות והניסיון שלו מבטיחים הליך הסדר חוב חלק ויעיל ללקוחותיו. אם אתם נאבקים עם חובות הולכים וגדלים ומחפשים פתרון , סמכו על המומחיות של אריק ינאי. אל תתנו לנטל הכלכלי להכביד עליכם יותר; לנקוט בפעולה עכשיו ולהבטיח עתיד פיננסי מזהיר יותר. ליצירת קשר התקשרו 052-2824649
באתר זה נעשה שימוש בקבצי cookies. המשך גלישתך באתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש והפרטיות באתר