עורך דין אריק ינאי
לייעוץ ראשוני צרו קשר

התקשרו 052-2824649
או השאירו פרטים:

בדיקת תיק חדלות פירעון כל מה שצריך לדעת לשנת 2023?

תוכן עניינים

כש"טובעים" בתוך הקושי הכלכלי, הודאות חשובה יותר מהכל. אנחנו רוצים לדעת שהגוף הממונה עלינו, ההוצאה לפועל, עושים הכל כדי לסייע לנו וזה לגיטימי. כל אחד שיש לו עניין בתיק חדלות הפירעון שלו, יכול לבדוק מהו מצבו של התיק, על ידי שימוש במערכת המקוונת של רשות האכיפה והגבייה וביצוע בדיקת תיק חדלות פירעון או תיקי פשיטות רגל. זאת, בהנחה שהתיקים עדיין פעילים או שהסתיימו לפני תקופת זמן שאינה עולה על שלוש שנים. במאמר הבא, עורך דין חדלות פירעון אריק ינאי יסייע לך בהבנת תהליכי חדלות פירעון  , כיצד הם מתנהלים וכיצד בודקים את התיק באופן עצמאי. אנחנו מקווים, שתוך כדי הקריאה, נצליח להאיר לך קצת את הדרך.

חדלות פירעון – על מה אנחנו מדברים?

כאשר אנו מדברים על חדלות פירעון תיקים, אנחנו למעשה מדברים על הליכים משפטיים שבהם אנשים המצויים במצבים כלכליים קשים. במצב זה, הם אינם מסוגלים להמשיך לשלם את החובות שלהם זוכים להסדר חובות חלקי או מלא. כך, אין להם את האפשרות לצאת מהמצב בו הם נמצאים ולהשתקם כלכלית.

על פי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, חדלות פירעון מוגדרת בתור מצב שבו אדם לא מסוגל לשלם את חובותיו במועד הפירעון המקורי שנקבע להם, או לחילופין – אדם שסך חובותיו גבוהים מסך הנכסים ששייכים לו.

חדלות פירעון היא מושג אשר מהווה תחליף למושג "פשיטת רגל", הסיבה לכך היא שברוב המקרים – תיק פשיטת רגל מתקשר לקונוטציה שאינה מתפרשת בצורה טובה. בעקבות כך, החליטו המחוקקים במדינת ישראל לשנות את המושג תיקי פש ר (פשיטת רגל) ואת ההליך עצמו, זאת על ידי שינוי שמו של המושג ועל ידי כתיבת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, אשר הפך את כל התהליך להרבה יותר נוח וידידותי עבור אנשים הנמצאים בחובות כלכליים קשים.

הסעיף הראשון בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי מסביר את מטרותיו של החוק ומפרט אותן, זאת תוך כדי הדגשת רווחתם של החייבים:

  1. חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי קם מתוך מטרה להסדיר את פירעון החובות של חייב יחיד או תאגיד, שנמצא או שעלול להימצא במצב של חדלות פירעון, זאת על מנת –
  2. לעזור ככל הניתן לשקם את מצבו הכלכלי של החייב.
  3. להשיא את שיעור החוב שייפרע לנושים.
  4. לעזור לקדם שילוב מחדש של החייב היחיד בחיים הכלכליים.

כפי שניתן להבין מן הכתוב, מטרתו של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי היא להעניק סיוע לשיקום החייב ובמקביל להשיא את החוב שיוחזר לנושים.

בנקודה זו, חשוב לציין כי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תקף רק לגבי חייבים אשר הכריזו על פשיטת רגל אחרי ה-15.09.2019. כל החייבים אשר הכריזו על פשיטת רגל טרם תאריך זה יטופלו על פי פקודת פשיטת הרגל ולא בהתאם לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

מהו האופן שבו מתנהלים הליכי חדלות פירעון?

הליכי חדלות פירעון הם אינם הליכים פשוטים – אלו הליכים בעלי מספר שלבים שבדרך כלל נמשכים כארבע שנים, ואלו שלביהם:

  1. השלב הראשון הוא הגשת בקשה לחדלות פירעון על ידי החייב או שמא על ידי הנושה שלו. את הבקשה יש להגיש לסמכות הרלוונטית אשר נקבעת על פי גובה החובות. הסמכויות הרלוונטיות הן רשות ההוצאה לפועל או הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. במקרים שבהם הסמכות המתאימה רואה זאת לנכון, היא מעניקה לחייב צו לצורך פתיחת הליכים.
  2. לאחר מכן, על החייב יהיה לעמוד במגבלות שהוטלו עליו ולדווח על כלל ההכנסות והחובות שלו. שלב זה נועד לעזור לנאמן להכין תכנית שיקום כלכלי בהתאם לנסיבות הספציפיות של החייב, במקביל לדרישה מהחייב להוכיח את מחויבותו לתהליך. במסגרת תקופה זו, יהיה על החייב להעביר לנאמן עליו את כל המסמכים שחיוניים עבור הבקשות שלו, ולפעול בהתאם למגבלות שהוטלו עליו, לא משנה עד כמה הן קשות.
  3. במקרים שבהם חייבים נמצאים מתאימים להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי ועומדים בכל הקריטריונים, הם מקבלים מתווה לשיקום כלכלי שנכתב על ידי הנאמן עליהם, את המתווה עליהם למלא לאורך שלוש שנים שלמות.

אם החייבים מצליחים לעמוד בתנאים של מתווה השיקום הכלכלי במשך שלוש שנים, הם יקבלו צו הפטר שפוטר אותם באופן חלקי או מלא מהחובות שלהם. ניתן לבצע גם איתור צו הפטר במידת הצורך באתר הממונה.

היכן ניתן למצוא פרטים על תיק חדלות פירעון?

כל הליכי חדלות פירעון אשר נפתחים בנוגע לחובות הגבוהים מ-150,000 ש"ח, מטופלים על ידי הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, לכן ניתן למצוא פרטים על תיקי חדלות פירעון באתר האינטרנט של הממונה.

למי יש אפשרות להשתמש באתר?

המידע שקיים באתר של הממונה על תיקים חדלות פירעון ושיקום כלכלי נגיש לכל אחד ואחת, למעט תחומים מסוימים בהם יכולים לצפות רק בעלי עניין בתיק אשר מחזיקים בסיסמה מתאימה ובשם משתמש מתאים, לצורך הדוגמה: חייב, נושה אשר הגיש תביעת חוב באמצעות עורך דין גביית חובות ו/או כל אדם אחר לו יש תפקיד מסוים בתיק.

עורך דין אריק ינאי
לייעוץ ראשוני התקשרו
04-8622248 או השאירו פרטים:

בדיקת תיק חדלות פירעון עו''ד אריק ינאי

באילו מקרים ישנו צורך בבדיקת תיק חדלות הפירעון ?

הצורך בבדיקת תיקי חדלות פירעון ובדיקת פשר, עשוי להתעורר במקרים בהם חושבים לקיים עסקה או להיכנס להתקשרות כזו או אחרת, עם עסק או אדם פרטי. מטרת הבדיקה היא לבדוק האם לגורם המדובר יש חובות מסוימים או הליכי חדלות פירעון אשר מתנהלים מולו, אלו יכולים להעיד על כך שקיים סיכון יחסית גבוה בשיתוף פעולה עם אותו גורם.

בדיקת תיק חדלות פירעון  הכיצד ?

לכל אדם, ניתנת האפשרות לבדוק את הנושא חדלות פירעון תיקים ללא כל עלות. את הבדיקה / איתור תיק פשיטת רגל ניתן לבצע באתר האינטרנט של הממונה על הליכי חדלות פירעון. כדי לבצע את הבדיקה, יהיה עליכם להזין את תעודת הזהות של הגורם אותו אתם מעוניינים לבדוק או את שמו המלא או את תיק העוסק אותו אתם מעוניינים לבדוק.

מהו המידע שניתן לשלוף בבדיקת תיק חדלות הפירעון

בדיקה של תיק חדלות הפירעון שלך במערכת תגלה לך מהם חובותיך כלפי תאגידים ויחידים. במערכת מופיעים תיקים של חובות שנוצרו דרך פסק דין שניתן בבית המשפט וגם חובות קיימים שיש כלפי נושים.

באתר הממונה ניתן לראות פרטים נוספים על התיק, אלו כוללים למשל: מתי הוגשה לראשונה הבקשה לפתיחה בהליכי חדלות פירעון, מתי ניתן הצו לפתיחת ההליכים, מיהו עורך הדין שמייצג את החייב, בית המשפט שהוגשה אליו הבקשה לפתיחת ההליכים, הכתובת המלאה של החייב, מהו סך החוב וכמה מתוכו שולם עד כה, תיק כונס נכסים ועוד.

איזה מידע נחשף לנושים בהליך ?

מידע פרטי שנחשף רק לנושים שנמצאים בהליך של תביעת חוב באמצעות כניסה עם שם משתמש וסיסמה, כולל דוחות ומסמכים שונים. כך, הנושים יכולים לבדוק נתונים כמו:

  1. התמדה במוסר התשלומים – זהו נתון שמצביע על כמה החייב משלם בזמן שנקבע לו בחודש באופן סדיר.
  2. תביעות חוב שאושרו – האם קיימות תביעות חוב שאושרו ומי הגיש אותן?
  3. דוחות שהחייב הגיש לגבי הוצאותיו והכנסותיו.

האם ניתן לבדוק את החובות בדרך נוספת?

התשובה הינה חיובית. פרט לאתר הממונה יש דרכים נוספות לבדיקת הכספים שחייבים לאדם או תאגיד מסוים, למשל – אם חשבון מסומן בסטטוס "מוגבל חמור" באתר של בנק ישראל, ניתן להסיק מכך שהוא אינו עומד בהתחייבויות. המידע הזה, חשוף לכל הציבור וניתן להשיג אותו בחינם, אם הינך בעל עסק שמעוניין לבדוק זאת על לקוח או משכיר שמעוניין לבדוק את סטטוס השוכר.

דרך שנייה היא לבדוק באמצעות ההוצאה לפועל – חשוב להבין שאתר הממונה על הליכי חדלות פירעון, מצויים רק שמות של אנשים או תאגידים שנמצאים בהליכי חדלות פירעון. לא כל אדם שנקלע לחובות אכן עובר גם הליך של חדלות פירעון, ולכן לא את כל המידע נמצא שם. באתר רשות האכיפה והגבייה ניתן למצוא 2 כלים שמעניקים לנו את היכולת למצוא מידע על אדם מסוים:

  1. מרשם החייבים המוגבלים – כאן נמצאים כלל החייבים שהינם מוגבלים באמצעים, במילים אחרות – כאלה שאינם מסוגלים לפרוע את חובותיהם.
  2. מרשם החייבים המשתמטים – כאן נמצאים חייבים אשר משתמטים מתשלום חובותיהם במכוון, על פי מה שקבע רשם ההוצאה לפועל. ניתן להסיק מכך פעמים רבות על אופיו של אדם, ולהימנע מבעוד מועד מלעשות עמו עסקים.

הכלים הללו מאפשרים לבצע התקשרות רק עם האנשים הנכונים, לבצע החלטות נכונות ברמה הפיננסית, העסקית ולהימנע מתביעות מיותרות ומהפסד כספים שלא יחזרו.

החשיבות בבדיקה האם ישנו תיק חדלות פירעון (פשיטת רגל ) לקראת התקשרות עסקית

המטרה מאחורי בדיקת פשיטת רגל, כפי שתיארנו לעיל, הינה להגן על החייבים מפני הסתבכות בהסכמי ממון עם מי שאין ביכולתם לעמוד בהתחייבויותיהם. אלה יכולים להיות כל צורה של חוזים או עסקאות, כגון הסכמי שכירות עם שוכרים, עסקאות נדל"ן, עסקאות של מוצרים/שירותים ועוד, בין עסקים ועוד.

באמצעות ביצוע של בדיקות אלו, אנו לא רק שומרים על עצמנו מפני הפסדים כספיים משמעותיים, אלא גם מגנים על המוניטין שלנו מפני שיוך עם צדדים חדלי פירעון. יתרה מכך, אמצעים אלו משרתים מטרה כפולה שכן אם אתם בצד הנושים – הם מסייעים עבורכם בזירוז תהליך החזרת החוב מבעלי החוב. מטרתנו כאן היא לא רק הגנה עצמית, אלא שישנה גם מטרה גדולה יותר: שיפור האפקטיביות של מאמצי גביית החובות במקרה של חובות / שיקים חוזרים.

החשיבות בעבודה עם עורך דין המתמחה בהליכי חדלות פירעון

אחד הדברים החשובים ביותר, שאותו אתם יכולים לעשות במקרים בהם אתם מתמודדים עם חובות כלכליים קשים הוא לגשת לשיחת ייעוץ עם עורך דין מחיקת חובות בעל התמחות בהליכי חדלות פירעון ובדיקת פשיטות רגל. עורך דין בעל ניסיון והתמחות בתחום יסביר לכם את מלוא הזכויות שלכם וידאג לכך שהן אכן ממומשות, יעזור לכם למצוא את דרך הפעולה האידיאלית עבורכם כדי שתצליחו לעבור את תהליך השיקום ותחזרו לחיים תקינים.

בוחרים נכון – בוחרים משרד עו"ד אריק ינאי

משרד עו"ד אריק ינאי מתמחה בהליכי הוצאה לפועל וחדלות פירעון. משרדנו ישמח לספק לך ליווי מקצועי, איכותי ואישי כדי שניתן יהיה לצאת לדרך כלכלית חדשה בהקדם האפשרי. צרו קשר עוד היום עם משרדנו ונשמח להעניק לכם ייעוץ ראשוני, על סמך ניסיוננו המבוסס על למעלה מ-18 שנים ומאות לקוחות מרוצים!

שיתוף:

שירותי המשרד

נושאים קשורים

צרו קשר לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 052-2824649 או השאירו פרטים:

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות התקשרו
052-2824649
או השאירו פרטים:

באתר זה נעשה שימוש בקבצי cookies. המשך גלישתך באתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש והפרטיות באתר